Vinder agenda Herman De Croo hoeft geen beloning

04/10/12 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:30

Een dag nadat Herman De Croo zijn organizer was kwijtgespeeld, stak het gewoon in zijn brievenbus.

Vinder agenda Herman De Croo hoeft geen beloning

© Belga

Een dag nadat minister van Staat Herman De Croo (Open Vld) zijn organizer met daarin niet alleen zijn agenda, maar ook al zijn telefoonnummers en adressen, identiteitskaart, rijbewijs, bankkaarten, partijkaart en badges voor de Kamer was kwijtgespeeld, stak het leren etuitje gewoon in zijn brievenbus, meldt Het Nieuwsblad.
De Croo speelde zijn Filofax organizer kwijt toen hij campagne voerde op de wekelijkse markt van Brakel. Zijn hele huis en bureau keerde hij ondersteboven. Ook in het gemeentehuis zette hij een grote zoekactie in gang. Tevergeefs.
1.000 contactadressen
In de agenda stak ongeveer vijfhonderd euro. Dat geld stak er een dag later nog steeds in. De Croo bewaart ook heel wat documenten in zijn agenda. "Al mijn contactadressen, en dat zijn er toch een paar duizend, staan in die organizer. Dat is ook vertrouwelijk. En ik heb daar geen kopies van. Ook niet van mijn agenda. Dat is allemaal met de hand geschreven. Ik ben nog een politicus die niet alles in zijn smartphone stopt en daarvan backups maakt."

Al sinds zijn achttiende hield De Croo zijn agenda bij. "Vraag mij waar ik was op 2 februari 1968 en ik kan het opzoeken."

Beloning
De Open Vld'er had een beloning van 1.000 euro veil voor wie hem zijn agenda terug kon bezorgen. Het geld gaat nu naar het Kinderkankerfonds.

Burgemeester Herman De Croo duwt op 14 oktober de Open Vld-lijst van Brakel, die getrokken wordt door zijn zoon en partijvoorzitter Alexander. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners