Videobeelden duiden op mogelijk complot tegen DSK (video)

08/12/11 om 17:18 - Bijgewerkt om 17:18

Op beelden van de bewakingscamera's van het New Yorkse hotel Sofitel is een vreugdedans van het personeel te zien enkele minuten nadat DSK een kamermeisje zou hebben aangerand.

In de seksaffaire van het vroeger IMF-hoofd Dominique Strauss-Kahn (DSK) heeft de Franse zender BFM donderdag "exclusief" beelden van bewakingscamera's in het Sofitel in New York uitgezonden.

Er is te zien hoe Strauss-Kahn op 14 mei zonder haast het hotel verlaat, zijn rekening betaalt en in een taxi stapt. Dat is ongeveer
twintig minuten nadat hij het kamermeisje Nfissatou Diallo naar haar eigen zeggen in de hotelsuite had besprongen. (Bij aankomst op de luchthaven werd de Fransman gearresteerd).

Zelf is de vrouw na het vertrek van Strauss-Kahn te zien in een dienstgang waar ze uiterlijk rustig op een medewerker van het hotel wacht.

Vreugdedans
Nog wat later is er een scène waarin twee hotelmedewerkers elkaar gelukwensen. Amerikaans onthullingsjournalist Edward Epstein spreekt in dit verband van een vreugdedans, wat duidt op de mogelijkheid van een complot. Daarrond circuleren reeds theorieën.

De directie van Accor, waartoe Sofitel behoort, heeft tegenover BFM "het idee dat Accor in een complot zit, onzin" genoemd.

De Amerikaanse justitie besliste later DSK niet te vervolgen omdat zij het kamermeisje ongeloofwaardig vond.

Strauss-Kahn trad als gevolg van de affaire af als hoofd van het Internationaal Muntfonds IMF. Zijn ambitie om het bij de volgende
presidentsverkiezingen op te nemen tegen Nicolas Sarkozy mocht hij eveneens opbergen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners