Verschillende landen claimen zeven miljardste mens

31/10/11 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:14

De zeven miljardste mens is geboren. De Filipijnen waren de eerste om de geboorte van Danica aan te kondigen maar er zijn nog landen die met de eer van de 7 miljardste inwoner willen gaan lopen.

Verschillende landen claimen zeven miljardste mens

© EPA

Meerdere landen hebben maandag de symbolische geboorte van de zeven miljardste aardbewoner geclaimd.

In 1999 werd de barrière van 6 miljard aardlingen al doorbroken. De Verenigde Naties kozen toen een baby uit Sarajevo, Adnan Nevic, als de zes miljardste mens op Aarde. Dit jaar wees de VN geen "winnaar" op voorhand aan.

Meerdere landen waren van plan om bekend te maken dat de verkoren boreling bij hen het levenslicht zag. De Filipijnen waren de eerste om de geboorte van Danica aan te kondigen. Volgens het VN-fonds voor de bevolking (UNFPA) zijn de Filipijnen het op elf na meest bevolkte land ter wereld, met 94,9 miljoen inwoners. Zowat 54 procent daarvan is minder dan 25 jaar oud.

India, Kamtsjatka, Kaliningrad

Ook India verwelkomde maandag een klein meisje als nummer 7 miljard op de aardbol, net als twee Russische regio's, het oostelijke Kamtsjatka en het westelijke Kaliningrad. Met de symbolische titel willen de Indiase autoriteiten de nadruk leggen op de honderdduizenden vrouwelijke foetussen die ieder jaar in

het land geaborteerd worden, ondanks het verbod op abortus volgens geslacht.

De wereldbevolking groeit met twee geboorten per seconde. Aan dat tempo moet in 2050 de aardpopulatie volgens UNFPA 9,3 miljard mensen bedragen, tegen het einde van de eeuw verwacht het fonds een bevolking van 10 miljard. (Belga/INM)

Onze partners