'Verpleegster Kate Middleton had al twee zelfmoordpogingen ondernomen'

23/12/12 om 16:01 - Bijgewerkt om 16:01

Jacintha Saldanha verhing zich na een telefoongrap van twee Australische dj's.

'Verpleegster Kate Middleton had al twee zelfmoordpogingen ondernomen'

© AFP

Jacintha Saldanha, de Brits-Indiase verpleegster die zich verhing na een telefoongrap van een Australische radiozender, had vorige winter al twee zelfmoordpogingen ondernomen. Dat schrijft The Daily Mail.

Terwijl Saldanha vorige winter in India op familiebezoek was, probeerde ze uit het leven te stappen door een overdosis pillen te nemen, aldus de Britse tabloid.

Ze werd in het ziekenhuis gered, maar amper negen dagen later ondernam ze een nieuwe zelfmoordpoging door van een gebouw te springen. Ze lag enkele dagen op intensieve zorgen, waarna ze psychiatrische behandeling en krachtige antidepressiva kreeg.

Telefoongrap

Saldanha was verpleegster in het Londense ziekenhuis King Edward VII, waar prinses Kate werd opgenomen voor zwangerschapsmisselijkheid.

Twee presentatoren van radiozender 2Day FM belden het ziekenhuis op en gaven zich daarbij uit voor de koningin en prins Charles. Saldanha had hen doorverbonden met een collega op de afdeling waar Kate lag, waarop die collega nieuws over de prinses had verstrekt. Enkele dagen later stapte Saldanha, moeder van twee kinderen, op 46-jarige leeftijd uit het leven.

Wie met vragen zit over zelfmoord, kan terecht bij:

De Zelfmoordlijn

02-649.95.55

www.zelfmoordlijn.be

Tele-Onthaal

tel 106

www.tele-onthaal.be

Onze partners