VB'er neemt ontslag na pedofielenlek Anonymous

11/07/12 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:26

Hans-Peter Luyckx, Vlaams Belang-gemeenteraadslid in Evere, heeft tijdelijk ontslag genomen uit de partij. Zijn naam circuleert op de lijst van vermeende pedofielen van Anonymous.

VB'er neemt ontslag na pedofielenlek Anonymous

© AFP

Hans-Peter Luyckx, Vlaams Belang-gemeenteraadslid in Evere, heeft tijdelijk ontslag genomen uit de partij, zo kondigt voorzitter Bruno Valkeniers aan.

De naam van Luyckx figureert op de lijst van vermeende pedofielen die het hackerscollectief Anonymous recent publiceerde, maar hij ontkent elke betrokkenheid.

E-mailadres
Op het forum van de Nederlandse pedofielenvereniging Martijn stond een bericht van "een 40-jarige man uit Vlaanderen". Het e-mailadres dat erbij gepost werd, verwijst naar Hans-Peter Luyckx. Anonymous bestempelt hem nu als pedofiel.

Volgens de partij beweert Hans-Peter Luyckx dat hij het bewuste bericht nooit heeft gepost, en zelfs nooit de bewuste site heeft bezocht. Zijn e-mailadres werd naar eigen zeggen gehackt. Hij heeft intussen een nieuw e-mailadres. "Luyckx heeft ons meegedeeld zelf klacht te willen indien tegen onbekenden", aldus Valkeniers en partijwoordvoerder Joris Van Hauthem.

Onschuld

Luyckx besliste zelf om tijdelijk ontslag te nemen uit het Vlaams Belang, om de partij geen enkele schade toe te brengen. "Dit betekent in hoofde van Hans-Peter Luyckx geen enkele vorm van welke schuldbekentenis dan ook. Hij houdt zijn onschuld staande, en wil die via zijn eigen klacht bewijzen", benadrukt de partij.

Indien de zaken uitgeklaard zijn, en blijkt dat de naam van Hans-Peter Luyckx ten onrechte door het slijk werd gehaald, is hij voor het Vlaams Belang uiteraard opnieuw welkom, besluiten Valkeniers en Van Hauthem.

500 IP-adressen
Anonymous heeft de afgelopen dagen ongeveer vijfhonderd e-mail- en IP-adressen gepubliceerd van mensen van wie het beweert dat ze actief zijn geweest op pedofiele websites. Hier en daar wordt ook een postadres of zelfs een telefoonnummer vermeld (Belga/TE)

Onze partners