Valérie Trierweiler wordt eerste ongehuwde Première Dame

07/05/12 om 21:42 - Bijgewerkt om 21:42

Samen met de nieuwe president François Hollande neemt zijn partner Valérie Trierweiler haar intrek in het Elysée. Ze wordt de eerste ongehuwde Première Dame in de geschiedenis van Frankrijk.

Valérie Trierweiler wordt eerste ongehuwde Première Dame

© AFP

De 57-jarige Hollande en de 10 jaar jongere Trierweiler ontmoetten elkaar voor het eerst 23 jaar geleden. Hij maakte hun relatie officieel bekend in 2010, maar de twee vormen reeds een zestal jaar een koppel. Hollande was toen nog gehuwd met voormalig presidentskandidate Ségolène Royal, met wie hij 30 jaar samen was.

Zelf is Trierweiler, in Angers geboren als Valérie Massonneau, al twee keer gescheiden. Ze draagt nog steeds de naam van haar tweede man Denis Trierweiler, met wie ze drie kinderen heeft. Hollande heeft zelf vier kinderen uit zijn huwelijk met Royal.

Rottweiler

Ondanks haar intrek in het Elysée in Parijs, is Trierweiler overigens niet van plan om haar carrière als politiek journaliste van Paris Match op te geven.

Ze kreeg de bijnaam 'Rottweiler' nadat Paris Match haar zonder haar op de hoogte te stellen op de cover plaatste onder de kop 'De charmante troef van François Hollande'. Op Twitter reageerde ze: "Bravo Paris Match voor het seksisme... mijn gedachten gaan uit naar alle boze vrouwen".

Vrijheid

Ondanks haar reputatie heeft Trierweiler al gezegd dat ze zich bescheidener zal opstellen dan haar voorgangster Carla Bruni.

"Ik zal me schikken naar het protocol. Het zal aan mij zijn om mijn plaats te vinden. Presidentsvrouw worden is niet iets waar ik van droomde. Ik ben bang om mijn vrijheid te verliezen". (KVDA)

Onze partners