Valérie Trierweiler spaart Hollande niet in explosief boek

03/09/14 om 15:32 - Bijgewerkt om 15:32

Alsof de Franse president François Hollande het nog niet moeilijk genoeg heeft, mag hij nu ook een nieuw boek van zijn ex-partner Valérie Trierweiler vrezen.

Valérie Trierweiler spaart Hollande niet in explosief boek

Valérie Trierweiler © AFP

Volgens Franse media zal het boek 'Merci pour ce moment' van de voormalige ex-première dame en journaliste Valerie Trierweiler over haar leven in het Elysée, inslaan als een bom. Staatsgeheimen hoeft u van Trierweiler niet te verwachten, maar toch ziet François Hollande het boek ongetwijfeld met lede ogen aan. Zijn ex doet namelijk het relaas van haar eerste ontmoeting met François Hollande, haar verblijf in het Elyséepaleis én haar zelfmoordpoging.

In het Franse tijdschrift Paris Match, waar Trierweiler voor werkt, verscheen al een voorpublicatie van het 320 pagina's tellende boek dat de 49-jarige journaliste de voorbije zomer in het allergrootste geheim schreef en donderdag in Frankrijk verschijnt.

Trierweiler, die door Hollande in januari na een relatie van zeven jaar werd gedumpt, beschrijft hoe ze zich voelde toen ze de affaire van haar partner met de 42-jarige Franse actrice Julie Gayet ontdekte nadat het magazine Closer zijn geheime bezoekjes aan haar met de scooter had onthuld. Volgens Trierweiler had de president nochtans in maart en december 2013 gezworen dat de geruchten over Gayet nonsens waren.

Slaappillen

'Het nieuws over Julie Gayet staat op de voorpagina's van alle kranten... ik stort in', zo schrijft Trierweiler. 'Ik kan het niet horen en ren naar de badkamer. Ik grijp naar een klein plasticzakje met slaappillen... François is me gevolgd en probeert het zakje uit mijn handen te rukken. Ik ren naar de slaapkamer. Het zakje scheurt en de pillen vallen op het bed en op de grond. Ik probeer enkele pillen in te slikken. Ik wil slapen. Ik wil de uren die komen niet meemaken. Ik voel de storm die op me afkomt en ik heb de kracht niet om ermee om te gaan. Ik wil ontsnappen. Ik verlies het bewustzijn.'

Trierweiler werd daarna naar het ziekenhuis overgebracht en verbleef er een week om uit te rusten. Daarna kondigde Hollande aan dat ze 'niet langer een deel van zijn leven uitmaakte'. In haar boek onthult Trierweileir echter dat Hollande haar nog maanden na de split bleef schrijven en bloemen sturen. 'Hij zei dat hij me nodig had. Elke avond vroeg hij me om met hem te gaan dineren. Hij vertelde dat hij me tegen elke prijs terug wilde. Hij zou me terugwinnen, alsof ik een verkiezing was', aldus Trierweiler.

Onze partners