Uitspraken koningin Paola zijn 'onhandige rechtvaardiging van haar afwezigheid'

02/04/14 om 17:24 - Bijgewerkt om 21:02

Het persbericht waarin koningin Paola haar bezorgdheid over de toekomst van haar zoon prins Laurent uit, is een "onhandige rechtvaardiging" van haar afwezigheid de voorbije weken. Dat zegt Alain Raviart, een specialist op het vlak van crisiscommunicatie.

Uitspraken koningin Paola zijn 'onhandige rechtvaardiging van haar afwezigheid'

Koningin Paola © Belga

"Het persbericht probeert de afwezigheid van Albert en Paola bij hun zieke zoon te banaliseren", zo is de mening van de communicatiespecialist. Hun afwezigheid leidde de voorbije dagen ook tot heel wat verontwaardigde reacties op de sociale media, zo benadrukt Raviart.

"Wat een grote evidentie lijkt, namelijk de liefde van een moeder voor haar zoon, is nu via een persbericht overgebracht", klinkt het verder. De mededeling waarin koningin Paola haar bezorgdheid uit over de gezondheid en de toekomst van prins Laurent werkt volgens hem dan ook contraproductief.

"Deze mededeling roept meer vragen op dan ze beantwoordt. Het laat de deur open voor alle verzinsels over de relatie tussen Laurent en zijn ouders", aldus nog Raviart.

Koningin Paola uitte haar bezorgdheid over prins Laurent in een persbericht. "Gisteren na ons bezoek aan het Sint-Lucasziekenhuis waren mijn echtgenoot en ik zeer ontroerd onze zoon Laurent te zien en vast te stellen dat dankzij een bekwaam medisch team zijn toestand verbetert en hij uit zijn kunstmatige slaap is ontwaakt", laat koningin Paola in het persbericht weten. "Dag na dag volgen wij als bezorgde ouders zijn toestand op."

Leven opbouwen

"Vooral zijn toekomst baart ons zorgen", laat de koningin ook weten. "Na het verlaten van het ziekenhuis zal Laurent een leven moeten kunnen opbouwen waarin hij zich samen met Claire, Louise, Nicolas en Aymeric kan ontplooien en gewaardeerd voelen, met onze steun en hulp."

"Van mijn kinderen is op dit moment Laurent de meest kwetsbare en ik schenk hem al mijn affectie en mijn aandacht", luidt het voorts in haar mededeling. "Sinds zijn opname in het Sint Lucasziekenhuis zijn mijn echtgenoot en ik voortdurend in contact zowel met Claire die wij zeer waarderen en liefhebben, als met de uitstekende medische ploeg die Laurent verzorgt."

Prins Laurent verblijft al sinds 21 maart in het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Brussel, waar hij opgenomen werd met een longontsteking. Dinsdagavond hadden koningin Paola en koning Albert, die voordien in het buitenland verbleven, voor het eerst een bezoek gebracht aan hun zoon. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners