Toestand Hugo Chavez is 'delicaat'

31/12/12 om 12:25 - Bijgewerkt om 12:25

De Venezolaanse president Hugo Chávez leidt aan 'nieuwe complicaties' na een operatie in Cuba. Volgens vicepresident Nicolas Maduro is de toestand van de president 'delicaat'.

Toestand Hugo Chavez is 'delicaat'

© REUTERS

Maduro las een mededeling voor op de televisie vanuit de Cubaanse hoofdstad Havana, waar Chávez geopereerd is. Hij zegt dat hij met Chávez heeft gesproken en dat de president zijn thuisland groet. De vicepresident gaf geen verdere details over de complicaties van de president, maar zei dat zijn toestand 'delicaat' is en dat de complicaties behandeld worden in een proces dat 'niet zonder risico's' is. '

Dankzij zijn fysieke en spirituele kracht zal Comandante Chávez deze moeilijke situatie aankunnen', aldus Maduro. 'Zijn wil om te leven en de beste medische specialisten zullen onze president helpen om deze nieuwe strijd succesvol aan te gaan', besloot hij.

Inauguratie

De mededeling van de vicepresident doet vermoeden dat de zieke president er erg aan toe is. De Venezolaanse leider is nier meer gezien of gehoord sinds hij zijn vierde kankergerelateerde operatie op 11 december onderging. Volgens regeringsbronnen zou hij mogelijk niet op tijd terug zijn voor zijn inauguratie van 10 januari.

De 58-jarige Chávez vecht al sinds juni 2011 tegen een onbekende vorm kanker. Ondanks eerder operaties, chemotherapie en bestraling kwam de kanker steeds terug.

Voor Chávez naar Cuba vertrok, erkende hij de risico's van de operatie door het presidentschap tijdelijk aan Maduro over te laten. (TE)

Lees meer over:

Onze partners