Tekenaar Riss volgt Charb op aan het hoofd van Charlie Hebdo

19/01/15 om 17:21 - Bijgewerkt om 17:21

Tekenaar Riss, die op 7 januari aan de linkerschouder gewond raakte bij de terreuraanslag tegen Charlie Hebdo, wordt dinsdag uit het ziekenhuis ontslagen en wordt de nieuwe publicatiedirecteur van het Franse satirische blad.

Tekenaar Riss volgt Charb op aan het hoofd van Charlie Hebdo

Tekenaar Riss © AFP

Riss wordt de opvolger van Charb, die bij de aanslag werd gedood. Dat heeft het magazine zelf gemeld. Riss, alias Laurent Sourisseau, was redactiedirecteur bij Charlie Hebdo sinds 2009 en was naast Charb medebestuurder van het blad. "Er waren twee patrons bij Charlie Hebdo: Charb en Riss. Charb is er niet meer, maar Riss zal het ziekenhuis mogen verlaten. We kijken allemaal naar hem uit", verklaarde vorige week hoofdredacteur Gérard Biard, daags voor de publicatie van de nieuwe Charlie Hebdo.

Vooraleer een doorstart wordt genomen met de 48-jarige Riss aan het roer, zullen de overlevenden van Charlie Hebdo twee weken rust krijgen vooraleer een volgend nummer verschijnt, vermoedelijk op 4 februari. Tot dan blijft het door de overlevenden gemaakte nummer van 14 januari te koop. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners