Susan Boyle schrijft haar uitzonderlijk verhaal neer

20/04/10 om 15:04 - Bijgewerkt om 15:04

In haar autobiografie "The woman I was born to be" schrijft de zangeres over de ommezwaai van huisvrouw naar wereldwijd fenomeen.

Susan Boyle schrijft haar uitzonderlijk verhaal neer

© Belga

Eén liedje veranderde het hele leven van de Britse Susan Boyle. In haar autobiografie "The woman I was born to be", die in de herfst zal verschijnen, schrijft de zangeres over de ommezwaai van huisvrouw naar wereldwijd fenomeen.

Toen ze voor het eerst op het podium stond was ze bang, rouwde ze nog om haar overleden moeder en kon het haar niet schelen hoe ze eruit zag. Enkele noten van het lied 'I dreamed a dream' later veranderde de Schotse huisvrouw helemaal. Boyle vindt dat ze sindsdien geëvolueerd is naar een echte dame met minder angst.

Met haar verhaal wil de 49-jarige bewijzen dat je niet enkel mag oordelen op het uiterlijk maar dat je ook naar het binnenste van iemand moet kijken. "Ik hoop dat de lezer zal zien dat dromen werkelijkheid kunnen worden zolang je de moed en de wil hebt om door te gaan", klinkt het bij Boyle.

Wereldwijd fenomeen

Boyle nam vorig jaar deel aan het televisieprogramma 'Britain's Got Talent'. Haar versie van 'I dreamed a dream' was meteen een hit op YouTube met miljoenen kijkers. In de finale verloor ze net van de dansgroep Diversity maar toch werd ze een wereldwijd fenomeen.

Haar debuutalbum stond het hoogst genoteerd in eigen land maar ook in de Verenigde Staten. Actrice Demi Moore is een grote fan en Oprah Winfrey vroeg Boyle al te gast in haar show.

Maar de rijzende ster kan niet altijd even gemakkelijk omgaan met de intense aandacht en druk van de media. Zo moest ze al in het ziekenhuis worden opgenomen wegens oververmoeidheid.

Lees meer over:

Onze partners