Strauss-Kahn opnieuw op vrije voeten

22/02/12 om 18:29 - Bijgewerkt om 18:29

De voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Dominique Strauss-Kahn moet later wel opnieuw voor de rechters verschijnen.

Strauss-Kahn opnieuw op vrije voeten

© Reuters

Strauss-Kahn is na 24 uur voorhechtenis in een gendarmeriekazerne in de Noord-Franse stad Rijsel opnieuw vrijgelaten. Hij moet later voor de rechters verschijnen. Dat werd vernomen uit bronnen dicht bij het dossier.

Strauss-Kahn werd gehoord in het dossier-Carlton, een zaak rond prostitutie. Hij werd dinsdagochtend opgeroepen en in voorhechtenis genomen voor "medeplichtigheid aan souteneurschap" en "heling van misbruik van vennootschapsgoederen".

De onderzoeksrechters moeten hem opnieuw oproepen voor een eventuele tenlastelegging of om hem te verhoren als "témoin assisté", een statuut tussen een gewone getuige en een verdachte.

Ook de Inspection générale de la police nationale, de inspectiedienst van de Franse nationale politie, verhoorde de voormalige IMF-chef over zijn banden met commissaris Jean-Christophe Lagarde, een hoge politiefunctionaris van de regio die in de zaak aangeklaagd wordt. (Belga/TE)

Onze partners