Strauss-Kahn: 'Mijn politieke carrière is verleden tijd'

31/07/13 om 10:57 - Bijgewerkt om 10:57

Gewezen IMF-baas Dominique Strauss-Kahn beseft dat zijn politieke carrière voorbij is. Hij wil zich voortaan concentreren op zijn rol als adviseur.

Strauss-Kahn: 'Mijn politieke carrière is verleden tijd'

© Reuters

"De politiek, dat is voor mij verleden tijd", zei de Fransman aan de Russische televisiezender Rossia 24 en het persbureau Itar-Tass.

"Vandaag werk ik als adviseur van regeringen en grote bedrijven in vele landen, in alle uithoeken van de wereld: in Rusland, in Afrika, in Latijns-Amerika", zo verklaarde hij. "Ik probeer mijn rol als adviseur te vervullen en zo relevant mogelijke adviezen te geven", aldus nog "DSK".

Presidentiële ambities

Strauss-Kahn kwam in mei 2011 in opspraak toen een New Yorks kamermeisje hem beschuldigde van aanranding. Ze liet de beschuldigingen later vallen en trof een schikking met DSK, maar de zaak betekende wel de doodsteek voor de presidentiële ambities van DSK.

Vorige week nog werd hij in de Carlton-affaire samen met twaalf anderen doorverwezen naar de correctionele rechtbank, waar hij zich zal moeten verantwoorden voor pooierschap. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners