Straatveger vindt winnend loterijticket van miljoen dollar

29/12/13 om 17:39 - Bijgewerkt om 17:48

Groeit het geld dan toch aan de bomen? Een straatveger in New York heeft bij de opruimingswerken na orkaan Sandy een winnend lot gevonden, goed voor een miljoen dollar.

Straatveger vindt winnend loterijticket van miljoen dollar

© ThinkStock

De Loterij maakte op een persconferentie bekend dat de 27-jarige Marvin Martinez de rechtmatige eigenaar is van het geld omdat het voorbije jaar niemand aanspraak heeft gemaakt op het winnende lot. Dat meldt de krant New York Post. Na aftrek van belastingen en andere bijdragen houdt de man nog bijna 516.000 dollar (ruim 375.000 euro) over.

Oprapen

Martinez was in een straat in Long Island met zijn collega bladeren aan het ruimen na de doortocht van de orkaan Sandy in november 2012, toen hij plots het lotje zag tussen natte bladeren. 'Ik weet nog altijd niet waarom ik het heb opgeraapt,' vertelde hij aan de krant.

Maar hij deed het wel en merkte dat het om een winnend lot ging. Hij droogde het natte en amper leesbare lot onder een lamp en bracht het dan naar een gokkantoor, maar dat had na de storm geen stroom en kon het lot niet verifiëren. 'Ze stelden me een hoop vragen en zeiden dat ze het zouden natrekken. Daarna ben ik het lot vergeten.'

Pas een jaar later, enkele weken geleden dus, belde de Loterij hem op en liet ze de verbaasde Martinez weten wat hij gewonnen had.

Pas getrouwd

Wat het verhaal nog mooier maakt: Martinez was zes jaar geleden vanuit El Salvador naar de Verenigde Staten geëmigreerd en trouwde een maand geleden. Het winnende lot zal voor hem niets veranderen. 'Ik blijf zes dagen per week werken.' (Belga/KVDA)

Onze partners