"Stop met wenen, Akio"

25/06/10 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:52

Toyota-Topman Akio Toyoda is op de jaarlijkse Algemene Vergadering van Toyota op het matje geroepen door zijn aandeelhouders.

"Stop met wenen, Akio"

© Epa

Topman Akio Toyoda is op de jaarlijkse Algemene Vergadering van Toyota, 's werelds grootste autoconcern, op het matje geroepen door zijn aandeelhouders omdat hij te veel huilt, zo schrijft de Daily Telegraph.

"Mr. Toyoda, u was dit jaar in alle media aanwezig en u hebt meerdere malen traantjes laten vloeien. Voor een man in uw positie is dit onaanvaardbaar. Houd alstublieft uw kin omhoog en stop met huilen", berispte een van de aandeelhouders hem.

Akio Toyoda verontschuldigde zich tijdens een persconferentie publiekelijk voor het terugroepen van miljoenen auto's wereldwijd en voor de slechte afhandeling van de crisis.

Toyoda antwoordde dat zijn tranen "tranen van geluk" waren geweest omdat hij ondanks de vele problemen met gas- en rempedalen zoveel steun had gekregen. De topman beloofde niettemin om in de toekomst geen traantjes meer te laten.

Op de vergadering verontschuldigde de 54-jarige Toyoda, kleinzoon van de stichter van het bedrijf, zich nogmaals voor de crisi. Deze keer bleven de tranen achterwege.

De aandeelhouders waren al bij al nog tevreden, want ondanks de gigantische terugroepactie slaagde Toyota er toch in om winst te maken.

Lees meer over:

Onze partners