Steve Stevaert neemt ontslag uit alle mandaten

01/12/11 om 06:37 - Bijgewerkt om 06:37

Steve Stevaert trekt zich terug uit het publieke leven. Hij wil tot rust komen na de commotie van de voorbije weken.

Steve Stevaert neemt ontslag uit alle mandaten

© Belga

De voormalige toppoliticus neemt ontslag uit al zijn openbare mandaten, schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

De 57-jarige Stevaert wil in de kranten geen commentaar geven op zijn beslissing, tenzij dat hij nu zijn pensioen gaat aanvragen en zich terugtrekt om privé opnieuw wat quality time te zoeken. Volgens GvA en HBvL komt er een einde aan alle mandaten, "mogelijk voorgoed".

Seksuele afpersing De voorbije weken en maanden ontstond er veel commotie rond Stevaert. Eerst was er de toenemende kritiek nadat zijn naam was gevallen in de omstreden verkoop van de Pukkelpopweide en de problemen bij de Hasseltse politie.

Dan was er een vreemd verhaal van seksuele afpersing. Een Marokkaanse vrouw uit het Brusselse zou van hem duizenden euro hebben geëist. Zoniet zou zij een sekstape openbaar maken. Nadat hij haar één keer betaald had, eiste de vrouw meer. Stevaert stapte naar het gerecht, waarna de zaak bekend raakte.

Stevaert scheerde hoge toppen als bestendig afgevaardigde in de provincie Limburg, burgemeester van Hasselt, minister, SP.A-voorzitter en Limburgs gouverneur. Absoluut hoogtepunt was de riante overwinning van SP.A bij de federale verkiezingen in 2003, onder zijn voorzitterschap. Na zijn ontslag als gouverneur in 2009 combineerde hij publieke mandaten met bestuursfuncties in de privésector. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners