Steve Jobs stierf door ademhalingsstilstand als gevolg van pancreaskanker

© EPA

De onmiddellijke doodsoorzaak van medeoprichter en voormalig topman van computergigant Apple is een ademhalingsstilstand, met als achterliggende oorzaak pancreaskanker.

Dat blijkt uit de overlijdensakte, die het agentschap Bloomberg kon inkijken.

Volgens de akte, opgesteld door het Santa Clara County Public Health Department, stierf Jobs woensdag 5 oktober om 15 uur lokale tijd in zijn huis in Palo Alto, in de staat Californië. Er werd geen autopsie uitgevoerd op het lichaam.

Jobs werd op vrijdag 7 oktober in intieme kring begraven op een kerkhof in Santa Clara County, aldus nog Bloomberg.

Apple wilde niet reageren op de overlijdensakte. Het bedrijf had op 5 oktober de dood van Jobs meegedeeld, zonder meer details.

Jarenlange gezondheidsproblemen

De charismatische Steve Jobs, geboren in San Francisco op 24 februari 1955, stond aan de basis van immens populaire producten zoals Apple Macintosh computers, de iPod, de iPhone en de iPad. De Amerikaan kampte al jaren met gezondheidsproblemen: in 2004 werd hij getroffen door pancreaskanker en in 2009 moest hij een levertransplantatie ondergaan. In augustus 2011 trad hij af als CEO van Apple, maar bleef wel bestuursvoorzitter. Jobs werd 56 jaar oud.

De huidige CEO van Apple, Tim Cook, liet eerder weten dat het bedrijf op 19 oktober een ceremonie houdt om het leven van Jobs te gedenken. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content