Sterrenparade op begrafenisplechtigheid Whitney Houston (video)

19/02/12 om 09:36 - Bijgewerkt om 09:36

Whitney Houston werd begraven in het gezelschap van heel wat wereldsterren en dominees, die haar allen eerden met muziek of toespraken.

In de New Hope Baptist Church in Newark werd de begrafenisplechtigheid voor zangeres Whitney Houston gehouden. Op voorhand was aangekondigd dat slechts een handjevol mensen uitgenodigd was en de politie maakte dat nog eens duidelijk door een ruime veiligheidszone af te bakenen rond de kerk.

Incident Bobby Brown

Op de plechtigheid, die live uitgezonden werd op verschillende zenders, waren een rist bekenden aanwezig, zoals Kevin Costner, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Jay-Z en zijn vrouw Beyoncé, Elton John en R. Kelly.

Ook Bobby Brown, de niet onbesproken ex-man van Houston, was aanwezig, maar hij vertrok vroeger na een incident met de veiligheidsdiensten. Het schoot bij hem in het verkeerde keelgat dat hij afgeschermd werd van zijn dochter, Bobbi Kristina Brown, die bij de familie van haar moeder zat.

Kevin Costner: 'Ik had haar moeten redden, zoals in de film'

De overleden zangers werd geëerd door de reeks sterren. Dat gebeurde vooral met muziek, maar ook door opgemerkte toespraken, zoals die van Kevin Costner, die aan haar zijde speelde in 'The Bodyguard'. Costner voelt zich naar eigen zeggen schuldig dat hij Whitney niet in het echte leven heeft kunnen redden. "Ik heb haar teleurgesteld. Ik had er moeten zijn voor haar, en ik was er niet. Ik redde haar in de film, ik had haar nu ook moeten redden", aldus Costner.

"Twijfel, angst, het hoort bij het beroemd zijn. De Whitney die ik kende, bleef zich afvragen: ben ik goed genoeg, ben ik knap genoeg, vinden mensen me leuk. Dat was op het eind haar probleem. Whitney, als je me nu kan horen, je was niet goed genoeg, je was geweldig. Je was niet knap, je was zo mooi als een vrouw maar kan zijn. En mensen vonden je niet leuk, ze hielden van je. Je bent te vroeg heengegaan", zo roemde de acteur Houston.

Verschillende wereldsteren zongen op de plechtigheid: onder meer Stevie Wonder, Alicia Keys en R. Kelly. De eerder aangekondigde Aretha Franklin zou op het laatste moment afgezegd hebben wegens ziekte.

Geen pottekijkers

Pottenkijkers maakten geen kans. "Dit is nu eenmaal geen concert, maar een begrafenisplechtigheid", zei radioreporter en vriend van Houston Michael Eric Dyson. "Het is geen gebrek aan respect tegenover de fans maar we willen in een privéplechtigheid en in alle waardigheid afscheid nemen van Whitney."

Honderden fans

Aangezien de honderden fans die naar Newark afgezakt waren, niet in staat waren een glimp op te vangen van de plechtigheid, palmden ze de straten van de stad in met foto's van hun idool, terwijl ze bekende Houstonnummers zongen.

De Amerikaanse zangeres en actrice werd in een hotel in Beverly Hills levenloos aangetroffen in een badkuip. De resultaten van de autopsie zijn nog niet bekend. Houston werd 48 jaar. (Belga/SD)

Onze partners