Sofie Lemaire: 'Ik ben uit de speelclub gestapt'

31/12/12 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:22

Een jaar geleden konden Studio Brussel-luisteraars nog spelen met Sofie. Nu is Sofie Lemaire een vast gezicht van De Kruitfabriek, de actuashow op Vier.

Sofie Lemaire: 'Ik ben uit de speelclub gestapt'

Uw manager heeft me vriendelijk gevraagd om u niet te veel lastig te vallen met de slechte kijkcijfers van Vier.

Lemaire:(lacht) Ik lig daar eerlijk gezegd niet van wakker. Bij de radio waren we ongelofelijk blij als er 1000 luisteraars bij kwamen, dus getallen zeggen me niet zoveel. En we moeten er ook niet te zwaarwichtig over doen. Het is den televies maar. Niemand is ermee bezig, behalve wij. Dus dan kunnen we net zo goed lachen met iets als kijkcijfers, in plaats van ons de haren uit de kop te trekken.

Had u op voorhand rekening gehouden met een mislukking?

Lemaire: Natuurlijk dénk je daaraan. Niemand van ons was in het begin overtuigd dat we met De Kruitfabriek potten zouden breken. Je houdt rekening met alle opties. Maar voor mij was het vooral belangrijk om mee te werken aan een boeiend project. En om televisie te leren maken.

Dat had u ook bij Eén of Canvas kunnen leren.

Lemaire: Maar ik ben ervan overtuigd dat Woestijnvis de ideale plek is om dat te doen. De omgeving is hier totaal anders dan de VRT. Pas toen ik eruit stapte, besefte ik hoe beschermd het daar was. En je kunt die mensen gewoon bellen en ze komen allemaal, net omdát het de openbare omroep is. Dat lijkt allemaal heel evident, zolang je daar middenin zit. Maar eenmaal buiten snap je pas hoe hard de commerciële wereld is. Misschien ben ik daardoor iets minder naïef geworden. Ik ben uit de speelclub gestapt.

Hebt u veranderingen nodig?

Lemaire: Eindelijk heb ik nog eens gevoeld dat ik leef! Ik wilde nog eens naar een plek waar ik nog niets kende. En ja, die heb ik wel gekregen. (grinnikt) (SVdB)

Lees meer over:

Onze partners