Silvio Berlusconi verkoopt Bunga Bunga-villa

27/09/12 om 15:35 - Bijgewerkt om 15:35

De Villa Certosa, het magnifieke optrekje van de vroegere Italiaanse premier Silvio Berlusconi op Sardinië zou te koop zijn voor 450 tot 470 miljoen euro.

Silvio Berlusconi verkoopt Bunga Bunga-villa

© Epa

Volgens de krant La Repubblica zoekt Berlusconi sinds de zomer van 2009 naar een koper. Toen was een paparazzo erin geslaagd 7.000 foto's te nemen van het interieur van de villa en zijn gasten, onder wie enkele topless jongedames en de (naakte) voormalige Tsjechische premier Mirek Topolanek.

De plaatselijke krant La Nuova Sardegna zegt dat vertegenwoordigers van vastgoedbedrijf Idra srl, dat zich over alle onroerend goed van il Cavaliere ontfermt, de komende dagen wellicht in Parijs vertegenwoordigers van de koper zou ontmoeten. Dat zou een Arabische prins zijn of een Russische magnaat.

Droomvilla

Villa Certosa is een droomeigendom. Reeds decennia één van de rijkste lieden van Italië heeft Berlusconi steeds maar belendende terreinen bijgekocht. Het landgoed strekt zich bijgevolg nu uit over 120 hectare, dubbel zoveel als Vaticaanstad.

Het omvat drie gebouwen, met als mooiste de villa van Berlusconi zelf. Over 2.600 vierkante meter zijn zeven slaapkamers en een tiental kamers tussen slaapkamers, keukens en salons gelegen, aldus de media.

De tweede villa herbergt in het algemeen de kinderen uit zijn tweede huwelijk, de derde is voor belangrijke gasten. Zo ontving Berlusconi er de voorbije jaren onder andere de Russische president Vladimir Poetin en de voormalige Britse premier Tony Blair.

Het landgoed heeft ook een twee meren, een kunstvulkaan, zeven zwembaden, een Grieks amfitheater en een serre. (Belga/TE)

Onze partners