Servië wil Strauss-Kahn als adviseur inlijven

© EPA

Strauss-Kahn zou raad geven om de Servische regering te helpen de schuld te beheren en andere economische problemen op te lossen.

De Servische vicepremier Aleksandar Vucic heeft met de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn, gesproken over een mogelijk engagement als raadgever van de Servische regering. Dat maakte Vucic bekend op de private televisiezender B92.

Strauss-Kahn “zal zeker geen minister zijn, maar hij zou ons raad kunnen geven” om de regering te helpen de schuld te beheren en andere economische problemen op te lossen, legde Vucic uit.

‘Vraagt veel geld’

Dinsdag deelde een regeringsbron nog mee dat de Servische autoriteiten contact opnamen met DSK, in het kader van de voorbereidingen op een herschikking van de regering. Een bron uit de entourage van het voormalige IMF-hoofd ontkende dat echter.

Volgens de regeringsbron vroeg DSK “veel geld” voor zijn diensten.

De 64-jarige DSK moet zich volgend jaar in Frankrijk verantwoorden in de Carlton-affaire, omdat hij zou hebben opgetreden als pooier. Hij is met twaalf andere verdachten verwezen naar de correctionele rechtbank voor “georganiseerd souteneurschap”.

Volgens Vucic zijn de beschuldigingen tegen Strauss-Kahn “het probleem van andere landen” en niet dat van Servië. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content