Sarah Palins antwoord op PETA-kritiek faalt grandioos

05/01/15 om 07:35 - Bijgewerkt om 07:35

Sarah Palin, de ex-gouverneur van Alaska en ex-vicepresidentskandidaat, reageert op eigenaardige wijze op het commentaar op foto's van haar zoontje die op een hond staat om de afwas te doen.

Sarah Palins antwoord op PETA-kritiek faalt grandioos

Sarah Palin © Reuters

"Beste PETA", zegt Palin in een bericht gericht aan de dierenrechtenorganisatie die kritiek had op hoe de hond werd behandeld. "Chill. Trig at de hond tenminste niet op."

Palin had op nieuwjaarsdag foto's op Facebook gepost waarop haar zesjarige zoon Trig, die het syndroom van Down heeft, te zien is terwijl hij op een hond staat om tot bij het aanrecht te komen.

Sarah Palins antwoord op PETA-kritiek faalt grandioos

© Facebook

"Het is vreemd dat iemand - laat staan een moeder - het gepast vond om zoiets te posten, schijnbaar zonder de minste sympathie voor de hond op de foto", reageerde PETA.

Palin sloeg terug: ze beschuldigde de organisatie van hypocrisie. Palin zei (onder meer) dat PETA ook kritiek had moeten geven op president Barack Obama, omdat die in een boek schreef dat hij hondenvlees voorgeschoteld kreeg in Indonesië.

Veganistische schoenen

En PETA kreeg nog een veeg uit de pan: volgens Palin dragen de werknemers van de organisatie leer "om beroemde idolen te imiteren".

Een reactie van PETA kon niet uitblijven. "We zijn een veganistische organisatie", klonk het. "Dat zijn onze schoenen dus ook." "Palins antwoord toont aan dat haar kennis over PETA zowat even groot is als haar aardrijkskundekennis", aldus de dierenrechtenorganisatie nog.

PETA wenste Palin en haar familie ten slotte nog een vreedzaam en humaan 2015 toe. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners