Sarah Palin voorspelde in 2008 dat Poetin Oekraïne zou aanvallen (video)

05/03/14 om 10:51 - Bijgewerkt om 11:14

Lang werd aangenomen dat de voormalige vicepresidentskandidate Sarah Palin weinig kaas had gegeten van internationale politiek. Blijkbaar hebben we haar onderschat.

Sarah Palin voorspelde in 2008 dat Poetin Oekraïne zou aanvallen (video)

© Reuters

In 2008 was Sarah Palin de vicepresidentskandidate van de Republikeinen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ze waarschuwde toen dat als Barack Obama, de toenmalige presidentskandidaat voor de Democraten, verkozen zou worden, Rusland wellicht Oekraïne zou aanvallen, zo schrijft The Independent.

Dat was volgens Palin een van de verschillende 'crisisscenario's' die de Verenigde Staten te wachten zouden staan als Obama verkozen zou worden.

'Nadat het Russische leger Georgië aanviel, was de reactie van Senator Obama een van onverschilligheid. Dat is het soort van reactie dat Poetin er alleen maar zal toe aanzetten om daarna Oekraïne aan te vallen', aldus Palin.

Palins uitspraak lijkt dan wel scherpziend, zoals een commentator op YouTube schrijft: 'Palin heeft in het verleden zoveel zotte uitspraken gedaan, dat er wel één eens moest uitkomen.'

Lees meer over:

Onze partners