Sarah Ferguson: "Ik had gedronken"

01/06/10 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:29

Ferguson gaf een eerste interview na het incident met de zogenaamde zakenman.

Sarah Ferguson: "Ik had gedronken"

Sarah Ferguson had naar eigen zeggen gedronken toen ze een undercoverjournalist van de sensatiekrant News of the World beloofde hem in ruil voor 500.000 pond in contact te brengen met haar voormalige echtgenoot, de Britse prins Andrew.

Ferguson ging te biecht bij Oprah Winfrey aan wie ze haar eerste interview gaf sinds het incident. Daarin geeft ze toe dat ze op het moment van de deal zichzelf niet was omdat ze had gedronken.

Op de verborgen camerabeelden van News of the World is te zien hoe de 50-jarige Hertogin van York een zogenaamde buitenlandse zakenman vertelt dat ze hem toegang kan verschaffen tot de prins, die handelsvertegenwoordiger van Groot-Brittannië is.

Geldzuchtig

In ruil vraagt 'Fergie' om 500.000 pond over te schrijven naar haar bankrekening. "Dat opent alles wat u zich had kunnen wensen. Zorg voor mij en hij zal voor zorgen... U krijgt het in tienvoud terug", zegt Ferguson aan de journalist.

De prinses heeft zich al uitgebreid verontschuldigd voor het voorval en verzekert dat prins Andrew, van wie ze in 1996 scheidde, niet op de hoogte was van de deal.

Sarah Ferguson wordt door de Britse pers verguisd omdat ze "alleen maar op geld uit is". In de Verenigde Staten kan ze dankzij haar liefdadigheidswerk op een warmer onthaal rekenen.

Onze partners