Samson-burgemeester Walter De Donder wordt echt burgemeester

13/12/10 om 10:32 - Bijgewerkt om 10:32

Woensdag legt de 49-jarige De Donder bij de Vlaams-Brabantse gouverneur Lodewijk De Witte de eed af als burgemeester van Affligem.

Samson-burgemeester Walter De Donder wordt echt burgemeester

© Belga

Acteur en politicus Walter De Donder (49), die al meer dan twintig jaar de rol van burgemeester vertolkt in het kinderprogramma Samson en Gert, wordt op 1 januari 2011 ook echt burgemeester, van het Vlaams-Brabantse Affligem. Woensdag legt hij bij de Vlaams-Brabantse gouverneur Lodewijk De Witte de eed af.

Affligem werd tot 2006 dertig jaar lang bestuurd door burgemeester Leo Guns (Open VLD), maar na de verkiezingen sloot het kartel CD&V-N-VA-Plus een coalitie met 5 van de 9 verkozenen van VLD-Visie, waardoor Guns uit de boot viel.

Toen werd afgesproken dat de Brusselse advocaat Yvan T'kint van VLD-Visie de eerste vier jaar burgemeester zou worden en De Donder, die met 1.518 stemmen het meeste stemmen haalde van de CD&V-N-VA-lijst, de laatste twee jaar zou volmaken.

Cultuur

Walter De Donder is sinds 2001 gemeenteraadslid in Affligem en sinds 2007 schepen van cultuur, ruimtelijke ordening, onderwijs en huisvesting.

Als acteur is hij het meest bekend als kabouter Plop in de gelijknamige serie en als 'meneer de burgemeester' in Samson en Gert.

Ondanks de nieuwe stap in zijn politieke carrière blijft De Donder actief als acteur en zal hij verder de figuren van Samson-burgemeester en kabouter Plop blijven spelen.

Lees meer over:

Onze partners