'Romneys feesten graag terwijl zwarten verdrinken' kost Yahoo-nieuwschef job

30/08/12 om 09:07 - Bijgewerkt om 09:07

Yahoo News heeft zijn chef in Washington, David Chalian, ontslagen omwille van een misplaatste grap over de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney en zijn vrouw Ann.

'Romneys feesten graag terwijl zwarten verdrinken' kost Yahoo-nieuwschef job

© Yahoo News

"Ze zijn helemaal niet bezorgd. Ze zijn blij dat ze kunnen feesten terwijl er zwarte mensen verdrinken," had Chalian zich laten ontvallen zonder te beseffen dat er een openstaande microfoon in zijn buurt stond. Yahoo News was zich op dat moment aan het voorbereiden om te starten met de live-uitzending van de Republikeinse conventie in Tampa, Florida.

De bal ging aan het rollen toen een conservatieve mediawebsite het stukje audio online plaatste. Op de achtergrond is een lachende Chalian te horen die de bewuste uitspraak doet:Chalian heeft zich reeds verontschuldigd op zijn Facebookpagina en zegt spijt te hebben van zijn "ongepaste en ondoordachte grap". "Ik had het over de uitdaging om een conventie te organiseren tijdens een orkaan en de impact daarvan op de campagne."

Voor Yahoo News geen geldig excuus. Het bedrijf besliste Chalian te ontslaan en haastte zich om te benadrukken dat diens opmerking niet strookt met de mening van het bedrijf. "We verontschuldigen ons bij Romney, zijn entourage, zijn fans en al wie zich beledigd voelt", luidt het nog in een korte mededeling. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners