Regisseur campagnevideo over Joseph Kony opgepakt

17/03/12 om 09:11 - Bijgewerkt om 09:11

Jason Russell is opgepakt voor verstorend gedrag in de publieke ruimte.

Regisseur campagnevideo over Joseph Kony opgepakt

© Reuters

Jason Russell, de regisseur van de campagnevideo van Invisible Children over de Oegandese guerillaleider en oorlogsmisdadiger Joseph Kony, is opgepakt voor verstorend gedrag in de publieke ruimte. Dat meldt het televisiestation NBC San Diego uit de Amerikaanse staat California.

'Dronken, naakt en masturberend'

Russell, medestichter van de ngo Invisible Children, zou zich volgens getuigen donderdag dronken, naakt en al masturberend hebben begeven in de publieke ruimte. NBC haalde politiebronnen van San Diego aan. In het mediaverslag werd ook melding gemaakt van vandalisme aan auto's.

Russel werd niet aangehouden maar naar een medische instelling gebracht, verklaarde Andra Brown van de Amerikaanse politiediensten. Dat laatste zou door de ngo bevestigd zijn.

'Emotionele impact'

Russel werd de afgelopen weken overspoeld door media-aandacht nadat hij via sociale netwerksites en YouTube een filmpje postte over de 'vergeten' Oegandese frontman van het Lords's Resistance Army (LRA), Joseph Kony. Bedoeling van de internetfilm was om de gewelddaden van Kony onder de aandacht te brengen.

"De afgelopen twee weken hebben een emotionele impact gehad op ons allen, op Jason in het bijzonder, wat zich manifesteerde in het ongelukkige incident gisteren", aldus nog de ngo Invisible Children. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners