Radio 1-presentator Sven Pichal gaat naar VRT-nieuwsdienst

Radiomaker Sven Pichal stapt over naar de televisie. Hij gaat achter de schermen werken op de nieuwsdienst van de VRT.

Sven Pichal, die samen met Annemie Peeters het Radio 1-programma “Peeters & Pichal” presenteert, verlaat de VRT-radio. Hij gaat achter de schermen van de VRT-nieuwsdienst voor televisie werken. Dat vertelt hij dit weekend in “Vrienden Van de Veire” (Eén), zo schrijft Het Nieuwsblad.

Peeters en Pichal

De 33-jarige Pichal neemt op 29 juni afscheid van “Peeters & Pichal”, dat er na vijf jaar mee ophoudt. “Half augustus duik ik in een ’televisiebad’. Mijn eerste opdracht is mee de verkiezingsprogramma’s voor te bereiden”, zegt Pichal.

Interactiviteit

“Ik kijk ernaar uit, want ik vind het geweldig wat de VRT-nieuwsdienst voor televisie doet. Ze maken nieuws met programma’s als ‘Volt’, ‘Reyers Laat’ en ‘Terzake’. Ik heb daar ervaring mee dankzij ‘Peeters & Pichal’. Ik weet ook wat interactiviteit is: we krijgen ontzettend veel mails en sms’jes van luisteraars. Misschien kan ik de inbreng van kijkers meer gewicht geven.”

Pichal werkt sinds 2000 voor de openbare omroep. Eerder werkte hij bij productiehuis deMensen aan het programma “Aan Tafel” met Ben Crabbé en bij productiehuis Endemol voor het programma “Wie wordt multimiljonair?”.

Wat Annemie Peeters na vijf jaar “Peeters & Pichal” gaat doen, staat nog niet vast. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content