Prins Laurent wordt in kunstmatige coma gehouden: 'Toestand niet alarmerend'

25/03/14 om 12:56 - Bijgewerkt om 16:28

Prins Laurent wordt in kunstmatige coma gehouden, nadat hij enkele dagen in het ziekenhuis verbleef. Er werd aanvankelijk van een burn-out gesproken.

Prins Laurent wordt in kunstmatige coma gehouden: 'Toestand niet alarmerend'

Prinses Claire heeft zich nog eens in het openbaar vertoond. Een cameraploeg van het VTM-programma Royalty was erbij. Hat was geleden van het kerstconcert in het Paleis in Brussel op 11 december vorig jaar. Vanochtend daagde ze op bij Renovassistance, een vereniging die mensen met een klein budget aan een woning wil helpen. Claire is erevoorzitster van de organisatie. Het is verrassend dat ze opdook, want enkele dagen geleden was aangekondigd dat Laurent alleen zou komen. © BELGA

Prins Laurent wordt in kunstmatige coma gehouden, nadat hij enkele dagen in het ziekenhuis verbleef. en was opgenomen voor een longontsteking. Er werd aanvankelijk van een burn-out gesproken. De woordvoerder van het paleis heeft dat bevestigd, schrijft De Standaard.

De toestand van de prins is stabiel en niet alarmerend. Hij wordt in kunstmatige coma gehouden 'om zijn behandeling te optimaliseren', aldus het paleis.

De prins zou oververmoeid en verzwakt zijn.

Koning Albert en koningin Paola in buitenland

Koning Albert en koningin Paola verblijven momenteel in het buitenland, maar houden voortdurend contact met prinses Claire over de gezondheidstoestand van hun zoon prins Laurent. Dat zegt de woordvoerder van het paleis Pierre-Emmanuel De Bauw. "Ook prinses Astrid, die net terug is van een economische missie in Saoedi-Arabië, houdt contact met de echtgenote van de prins", voegt hij daar nog aan toe.

Lees meer over:

Onze partners