'Prins Laurent heeft inwendige bloeduitstorting opgelopen'

20/02/13 om 08:47 - Bijgewerkt om 08:47

Prins Laurent is bij een ongeval in het Oostenrijkse Lermoos gewond geraakt. Daarbij liep hij een inwendige bloeding op.

'Prins Laurent heeft inwendige bloeduitstorting opgelopen'

© Belga

Prins Laurent heeft bij een skiongeval een inwendige bloeduitstorting opgelopen, vlak bij de lever. Dat bevestigt de woordvoerder van het Paleis, Bruno Nève de Mévergnies. De prins heeft in Oostenrijk een ongeval gehad.

"De prins blijft nog even onder toezicht, omdat de artsen absoluut willen vermijden dat door die bloeduitstorting een hemorragie (bloeding, nvdr) ontstaat." Neve bevestigde eveneens dat het ongeval dinsdagnamiddag gebeurd is. Eerder had de persdienst van het Paleis laten weten dat prins Laurent maandag een ongeval had gehad, en het ziekenhuis snel had kunnen verlaten.

Over de omstandigheden van het ongeval kon de woordvoerder niets zeggen. De woordvoerder van het universitair ziekenhuis van Innsbruck, waar de prins opgenomen is, had eerder al laten weten dat de prins met een andere skiër is gebotst en per helikopter naar het ziekenhuis is overgebracht.

"Hij is hier dinsdagnamiddag aangekomen, nadat hij enkele verwondingen had opgelopen. Zijn leven is niet in gevaar. Afgelopen nacht is hij in het ziekenhuis gebleven voor supervisie. Woensdag voeren de dokters verdere tests uit, en dan zullen ze beslissen of de prins nog een of twee nachten moet blijven," zei de woordvoerder van het universitair ziekenhuis van Innsbruck, Johannes Schwamberger. Woensdag ondergaat hij verdere tests, en dan zullen de arsten beslissen wanneer hij het ziekenhuis kan verlaten. Dat zal ten laatste vrijdag gebeuren."

Pierre Legros, advocaat van de prins, zegt over het bericht van Tiroler Tageszeituing dat de prins "schwer verletzt" (zwaargewond) zou zijn bij het ongeval: "Ook al zijn de verwondingen niet zo erg, het blijft een ongeval natuurlijk, en de prins heeft zich in het ziekenhuis laten verzorgen."

Wintersportvakantie

De prins is samen met zijn vrouw en drie kinderen op wintersportvakantie in Tirol. Afgelopen zondag was het precies een jaar geleden dat de Nederlandse prins Friso een ongeval kreeg op skivakantie in het Oostenrijkse Lech. Sindsdien ligt Friso in coma. Ook prins Friso werd verpleegd in het universitair ziekenhuis van Innsbruck.
(Belga/TE/SD)

Lees meer over:

Onze partners