Prins Laurent bevindt zich in een 'tussentoestand'

31/03/14 om 15:16 - Bijgewerkt om 15:16

De gezondheidstoestand van prins Laurent evolueert positief, maar hij blijft gehospitaliseerd tot zijn respiratoire toestand gestabiliseerd is.

Prins Laurent bevindt zich in een 'tussentoestand'

© Belga

"De respiratoire ondersteuning wordt dag op dag aangepast", zegt woordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw van het koninklijk paleis. De sedatie wordt nog altijd afgebouwd. Volgens een nieuwe gezondheidsbalans van het koninklijk paleis bevindt de prins zich in een 'tussentoestand'. Volgens VTM Nieuws moet de prins nog minstens een week in het ziekenhuis blijven.

"We merken een gunstige evolutie, maar het is prematuur om het over zijn ontslag uit het ziekenhuis te hebben. De prins moet de komende dagen aanvullende onderzoeken ondergaan. Zijn gezondheidstoestand vereist nog observatie en een aangepaste behandeling", aldus het paleis.

Prins Laurent is twee weken geleden opgenomen in het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Brussel. Koning Albert en koningin Paola zijn ondertussen nog altijd niet teruggekeerd uit het buitenland om hun zoon te bezoeken. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners