Prins Johan Friso vertoont 'tekenen van zeer gering bewustzijn'

19/11/12 om 14:37 - Bijgewerkt om 14:37

De Nederlandse prins Friso vertoont sinds kort af en toe tekenen van 'zeer gering bewustzijn'.

Prins Johan Friso vertoont 'tekenen van zeer gering bewustzijn'

© Reuters

De Nederlandse prins Friso vertoont sinds kort af en toe tekenen van "zeer gering bewustzijn". Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag gemeld. "De prognose blijft erg onzeker en het medisch team is nog steeds zeer bezorgd. Het zal nog vele maanden duren voordat er meer duidelijkheid is."

De koninklijke familie en het gezin van prins Friso zijn "dankbaar voor betoonde terughoudendheid van de media sinds het ongeluk van de prins", luidt het.

De prins werd op 17 februari tijdens een skitocht in het Oostenrijkse Lech bedolven onder een lawine. Hij kreeg lange tijd geen zuurstof en raakte in coma. Na enkele dagen in een hospitaal in Innsbruck, wordt hij sinds begin maart verzorgd in het Wellingtonziekenhuis in zijn woonplaats Londen.

Lange tijd was er volgens de RVD geen verandering in de toestand van de prins. Eind september meldde de Zuid-Afrikaanse bisschop Desmond Tutu, vriend van prinses Mabel, in een uitzending van Nieuwsuur dat Friso zijn ogen opende en glimlachte toen zijn vrouw hem begroette. Wanneer dat zou zijn gebeurd, bleef onduidelijk. (Belga/INM)

Onze partners