Prins Filip reageert op geruchten over troonsopvolging

© Belga

Prins Filip heeft voor het eerst gereageerd op de geruchten als zou hij worden overgeslagen in de troonsopvolging.

De kroonprins gaf tijdens een onderhoud met de journalisten die hem vergezellen op zijn missie in Japan een korte reactie op de speculaties. Hij drukte bondig zijn vertrouwen uit in de
capaciteiten van de mediagebruikers. “De pers is verantwoordelijk voor wat ze schrijft. We lezen het altijd met interesse. Het laat de bevolking toe te lezen wat we doen tijdens deze missies”, aldus de prins. “Ik heb vertrouwen in het vermogen van de lezers om hun eigen idee te vormen”.

De jongste tijd circuleren er geruchten over een plan om Filip te passeren in de opvolging van koning Albert. De vrees bestaat immers dat N-VA, als het in 2014 een nog grotere verkiezingsoverwinning boekt, zijn veto zal stellen tegen Filip als koning. In dat geval zou zijn zus Astrid worden aangesteld als tijdelijk staatshoofd, in afwachting van Elisabeth, dochter van Filip en Mathilde.

De prins is momenteel op economische missie in Japan die er volgens Filip vooral op gericht is de interesse van de Japanners in Belgische producten aan te wakkeren en de samenwerking met ons land te bevorderen. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content