Priesters en misdienaars verbannen uit Heilige Bloedprocessie

04/05/10 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:22

De organisatie wil negatieve reacties uit het publiek vermijden na het schandaal rond de Brugse bisschop Roger Vangheluwe.

Priesters en misdienaars verbannen uit Heilige Bloedprocessie

© Belga

Op 13 mei zullen er geen priesters en misdienaars meelopen in de Heilige Bloedprocessie in Brugge. Dat meldt de organisatie Confrérie van het Heilig Bloed in de kranten Het Nieuwsblad en De Standaard.

Op die manier wil de organisatie van de jaarlijkse optocht negatieve reacties uit het publiek vermijden na het schandaal rond de Brugse bisschop Roger Vangheluwe.

Volgens organisator Benoit Kervyn komt de beslissing om priesters te weren van het Brugse bisdom. Administrator Koen Vanhoutte, de tijdelijke vervanger van bisschop Vangheluwe, wil eventuele commotie langs het parcours vermijden.

Maar bij het bisdom weten ze van niets. "De organisator weet blijkbaar meer dan wij. De administrator is enkele dagen in Rome en heeft ons over deze beslissing niets laten weten", klinkt het bij woordvoerder Peter Rossel.

Jongeren beschermen

De beslissing om misdienaars uit de Bloedprocessie te houden, komt van de organisatie zelf die zo de jongeren wil beschermen. "De misdienaars kunnen ook vervelende dingen naar het hoofd geslingerd krijgen en dat verdienen ze uiteraard niet", aldus Kervyn.

Lees meer over:

Onze partners