Populariteit Sarah Palin daalt

30/12/10 om 13:43 - Bijgewerkt om 13:43

De Amerikanen lijken steeds meer genoeg te krijgen van Sarah Palin.

Populariteit Sarah Palin daalt

© Reuters

De ultraconservatieve politica, Sarah Palin, die haar zinnen op het Witte Huis heeft gezet, verliest aan populariteit, zelfs bij leden van haar eigen Republikeinse partij. Nog maar 49 procent van de Republikeinen zegt Palin te zullen steunen bij een eventuele kandidaatstelling voor de presidentsverkiezingen van 2012, zo blijkt uit een enquête van CNN. In 2008 kon de 46-jarige Palin nog op de steun van 67 procent van de Republikeinen rekenen.

Palin krijgt concurrentie van de voormalige gouverneur van Arkansas, Mike Huckabee, die twee derde van de Republikeinen achter zich heeft, en de voormalige gouverneur van Massachusetts Mitt Romney.

In haar thuisstaat Alaska heeft Palin het blijkbaar helemaal verkorven. Uit een poll die deze week gepubliceerd werd, staat nog slechts 33 procent van de Alaskanen achter hun voormalige gouverneur. 58 procent heeft een eerder negatief beeld van Palin.

Blunders
Al mogen we Palin zeker nog niet afschrijven. Volgens Republikeinse strategen heeft de politica dankzij haar zeer trouwe aanhang, haar media-optredens en populistisch imago zeker nog een kans als presidentskandidaat.

Palin werd in 2008 wereldbekend toen ze de running mate werd van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain. Al snel stapelde ze de ene blunder na de ander op - onlangs riep ze nog op om "onze vrienden in Noord-Korea" te steunen - en ook enkele familiale schandalen werden breed in de media uitgesmeerd. Toch kon dit alles haar populariteit verrassend weinig raken.

Lees meer over:

Onze partners