Populariteit Barack Obama op dieptepunt

19/11/13 om 10:29 - Bijgewerkt om 11:23

Nog nooit was de Amerikaanse president Barack Obama zo onpopulair. Slechts 42 procent van de Amerikanen kan zich nog vinden in het beleid van hun president.

Populariteit Barack Obama op dieptepunt

© Reuters

De populariteit van de Amerikaanse Democratische president Barack Obama is vanwege de falende lancering van de hervormde ziekteverzekering (Obamacare) naar een dieptepunt gezakt, zo blijkt uit een vrijgegeven opiniepeiling van de krant Washington Post en de omroep ABC.

Slechts 42 procent van de Amerikanen kan zich nog vinden in het beleid van hun president. Dat is een daling met zes procent op een maand tijd en meteen zijn laagste score ooit.

Obamacare

De oppositie tegen Obamacare is groter dan ooit: 57 procent van de ondervraagden is tegen de hervorming die het grootste binnenlands-politieke wapenfeit is van de Democraat die aan zijn tweede ambtstermijn bezig is.

De falende lancering van "Obamacare" stoot op 63 procent afkeuring, tegen 53 procent een maand geleden. De peiling werd afgenomen tussen 14 en 17 november bij 1.006 volwassenen. De foutenmarge bedraagt plus en minus 3,5 procent. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners