Politie heropent seksklacht tegen Al Gore

02/07/10 om 12:14 - Bijgewerkt om 12:14

In de Verenigde Staten is een klacht tegen Al Gore wegens seksuele intimidatie heropend.

Politie heropent seksklacht tegen Al Gore

© Epa

De politie van Portland in de staat Oregon heeft een zaak tegen Al Gore voor de derde keer geopend. De voormalige Amerikaanse vicepresident zou tijdens een massage in een hotelkamer in Portland de massagetherapeute hebben aangerand.

De onderzoekers weigeren een reden te geven voor het heropenen van het onderzoek. Maar de beslissing komt er enkele weken nadat het Amerikaanse sensatieblad National Enquirer details bekendmaakte van de oorspronkelijke klacht van de vrouw.

Gore verbleef op 24 oktober 2006 in Portland waar hij een toespraak gaf over klimaatopwarming naar aanleiding van zijn documentaire, An Inconvenient Truth. In het hotel bestelde hij een massage in zijn kamer en zou hij de masseuse hebben betast en seksuele avances hebben gemaakt.

Twee maanden later diende de masseuse een klacht in, maar ze kwam drie keer niet opdagen voor een ondervraging en de zaak werd gesloten.

Vlekken

Op 8 januari 2009 diende de vrouw opnieuw een klacht in. Dit keer legde ze wel een gedetailleerde verklaring af, maar de zaak werd opnieuw gesloten wegens gebrek aan bewijs.

Nu beweert de vrouw dat ze over DNA beschikt van vlekken op haar kleren en over videomateriaal van de veiligheidscamera's in het hotel.

In de Enquirer noemt de vrouw Al Gore "pervers en een seksueel roofdier". "Hij is niet wat mensen denken, hij is een ziek man."

Vorige maand kondigde Al Gore aan dat hij en zijn vrouw na 40 jaar uit elkaar gaan. Gore won in 2007 de Nobelprijs voor de Vrede.

Lees meer over:

Onze partners