Polanski opnieuw beschuldigd van verkrachting

28/07/10 om 09:39 - Bijgewerkt om 09:39

De Pools-Franse regisseur Roman Polanski wordt opnieuw beschuldigd van verkrachting. De nu 57-jarige Edith Vogelhut beweert dat ze in 1974 als 21-jarig fotomodel door Polanski werd verkracht in het huis van acteur Jack Nicholson.

Polanski opnieuw beschuldigd van verkrachting

© Reuters

Vogelhut deed haar verhaal aan de website Radaronline.com.

Zij en Polanski zouden na een feestje in Hollywood in het huis van Nicolson zijn beland. Vogelhut geeft toe dat ze seks had verwacht, maar dat het gedrag van Polanski ontspoordde.

Handboeien

Zo kreeg ze handboeien om, werd ze gedrogeerd en nadien verkracht. "Er was geen voorspel, geen gezoen, geen tederheid, helemaal niets", zegt Vogelhut. "Dit was gewoon verkrachting".

Het gewezen fotomodel zegt dat ze in 1974 heeft gezwegen over de feiten omdat ze vreesde dat niemand haar zou geloven. Vogelhut zou haar beschuldigingen in mei aan de autoriteiten in Los Angeles hebben overgemaakt.

Aangehouden

Polanski (76) werd op 26 september vorig jaar aangehouden toen hij in Zwitserland een prijs kwam ophalen. De 76-jarige filmmaker wordt in Amerika gezocht wegens seks in 1977 met de toen 13-jarige Samantha Geimer. Sinds hij de VS in 1978 ontvluchtte, heeft Polanski altijd in Europa geleefd.

Onlangs besloot Zwitserland om Polanski niet aan de Verenigde Staten uit te leveren.

Lees meer over:

Onze partners