Plastic Bertrand: Ben slachtoffer van Lou Deprijck

28/07/10 om 16:03 - Bijgewerkt om 16:03

De Belgische artiest Plastic Bertrand heeft toegegeven dat hij de wereldhit uit 1977 'Ca plane pour moi' niet heeft ingezongen. Ook zijn eerste vier albums zijn ingezongen door Lou Deprijck.

Plastic Bertrand: Ben slachtoffer van Lou Deprijck

© Belga

"Ik geef toe dat het niet mijn stem was, maar er moet ook gezegd worden dat dit allemaal gebeurd is op vraag van Lou Deprijck", zegt Bertrand woensdag in de krant Le Soir.

"Deprijck (die het succesvolle nummer heeft geschreven en ingezongen) heeft me gevraagd m'n mond te houden in ruil voor 0,5% van de rechten. Hij had me ook beloofd om een nieuwe versie op te nemen met mijn stem, maar dat heeft hij natuurlijk nooit gedaan", aldus Bertrand.

Ook de eerste vier albums van Bertrand - uitgebracht tussen 1977 en 1981 - blijken volledig te zijn ingezongen door Deprijk, vooral bekend van de groep Lou & The Hollywood Bananas.

"Ik ben het slachtoffer hier", reageert Bertrand daarop. "Ik wilde zingen, maar ik mocht van Deprijk geen stap in de muziekstudio zetten."

De advocaat van Lou Deprijck feliciteert Plastic Bertrand, eindelijk te hebben toegegeven dat hij niet de vertolker van 'Ca plane pour moi!' is. "Het werd tijd dat hij dat inzag", luidt het.

Lees meer over:

Onze partners