Peter Goossens dient klacht in tegen hulpverleners

21/03/12 om 08:48 - Bijgewerkt om 08:48

Sterrenchef Peter Goossens dient een klacht in tegen de hulpdiensten. Hij denkt dat die aan de media verklapten dat hij vorige week in het ziekenhuis werd opgenomen. Het parket van Oudenaarde is een onderzoek gestart.

De driesterrenkok van het Hof Van Cleve uit Kruishoutem veroorzaakte op 29 januari een bizar ongeval in het centrum van Kruishoutem. Zijn auto raakte een bestelwagen, ramde een verkeersbord en belandde tegen een bloembak. De hulpdiensten moesten de chef uit het voertuig bevrijden.

Voorbijgangers

Die reddingsoperatie kreeg heel wat bekijks van voorbijgangers. Dat ze 's avonds op tv te zien was en 's anderendaags in enkele kranten te lezen stond, kon Goossens niet appreciëren. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

In de weken daarna viel de mediafiguur op door zijn afwezigheid. Vorige week belde de echtgenote van Goossens opnieuw naar de hulpdiensten. Ze had haar echtgenoot in "zorgwekkende toestand" thuis aangetroffen. De hulpdiensten kwamen naar zijn privéwoning en brachten hem naar het AZ in Oudenaarde. Volgens zijn entourage kampte Goossens met een depressie.

Hulpverleners

Dat zijn ziekenhuisopname enkele dagen later opnieuw in een krant stond, zou Goossens zeer boos hebben gemaakt. Hij denkt dat een hulpverlener de media getipt heeft en diende een klacht in bij het gerecht.

Volgens de kranten zou het parket van Oudenaarde al een lijst hebben opgevraagd met de namen van alle hulpverleners die Goossens hebben verzorgd. "Ongehoord. Dit getuigt van een gebrek aan respect", reageren enkele hulpverleners uit de regio van Oudenaarde. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners