Paul De Grauwe wint de Arkprijs van het Vrije Woord

27/03/13 om 03:36 - Bijgewerkt om 03:36

Econoom Paul De Grauwe heeft de 63ste Arkprijs van het Vrije Woord gewonnen. "Hij bedrijft zijn vak met een maatschappelijke visie en toont zo aan dat economie meer is dan pure wetmatigheden."

De Grauwe volgt dichter Peter Holvoet-Hanssen (2012) en filosoof Philippe Van Parys (2011) op. Dat heeft het Arkcomité bekendgemaakt.

Paul De Grauwe is hoogleraar aan de London School of Economics and Political Science. Daarvoor doceerde hij aan de Universiteit Leuven en was hij senator voor de VLD. Het Arkcomité oordeelt dat De Grauwe "in een moeilijk tijdsgewricht onafhankelijk de traditionele economische modellen herziet en kritiek uitoefent op de uitwassen van het rauwe kapitalisme".

Internationale

Volgens het Arkcomité schrikt hij er niet voor terug om zijn vroegere standpunten bij te sturen en beïnvloedt fij met zijn inzichten de internationale aanpak van de economische krisis. "Hij bedrijft zijn vak met een maatschappelijke visie en toont zo aan dat economie meer is dan pure wetmatigheden", luidt het. De Arkprijs wordt later uitgereikt in Galerie De Zwarte Panter in Antwerpen. (Belga/TV)

Onze partners