"Oudste man van Tokio" lag gemummificeerd op bed

30/07/10 om 09:57 - Bijgewerkt om 09:57

Sogen Kato, van wie gedacht werd dat hij met 111 jaar de oudste man van Tokio was, is gemummificeerd teruggevonden in zijn bed. Volgens de autoriteiten is hij mogelijk al 30 jaar dood.

"Oudste man van Tokio" lag gemummificeerd op bed

© Thinkstock

Dat melden internationale media.

Een afvaardiging van het stadsbestuur wilde Kato, geboren op 22 juli 1899, opzoeken om hem te feliciteren met zijn 111e verjaardag.

Het stadsbestuurde probeerden al langer Kato te ontmoeten, maar werden telkens weggejaagd door familieleden. Die zeiden steeds dat hij het goed stelde, maar niemand wilde zien.

Bed

De autoriteiten kregen argwaan en verwittigden de politie, die woensdag het huis van de man binnendrong. De agenten troffen de dode in gemummificeerde toestand aan op zijn bed. De man had een pyjama aan en lag onder een deken.

Volgens de kleindochter van de overledene sloot Kato zich 30 jaar geleden in zijn kamer op nadat hij had verklaard een levende Boeddha te willen worden. De politie denkt dat de man kort daarop overleed.

Ook dateerde de recentste krant in zijn kamer van 5 november 1978.

Fraude

Er volgt nog een onderzoek aangezien de familie van Kato tot op de dag van de inval nog pensioengeld opstreek voor Kato en diens overleden vrouw.

De Japanse sociale dienst vermoedt dat de familie van Kato al die tijd geweten heeft dat de man dood was, maar deed alsof er niets aan de hand was.

Onze partners