"Oppositie moet oppositie voeren"

28/12/10 om 17:46 - Bijgewerkt om 17:46

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft geen spijt van zijn poging om met astmapatiënten de Aconcagua te bedwingen.

"Oppositie moet oppositie voeren"

© Reuters

De oppositie had vorige week kritiek op Peeters omdat hij door de beklimming van de Aconcagua in Argentinië, de hoogste berg van Zuid-Amerika, weg bleef van de begrotingsdebatten in het Vlaams parlement.

Politiek spelletje

"Ik betreur een beetje de heisa die is ontstaan, omdat ik vooraf een brief had geschreven naar alle oppositieleiders en ook met hen had getelefoneerd. Men heeft mij andere dingen gezegd dan datgene wat men heeft verklaard nadat ik was vertrokken", zei Peeters aan de VRT-radio.

De minister-president zei dat de andere expeditieleden wel wat aangeslagen waren door de forse kritiek. "Maar goed, het is de oppositie die oppositie moet voeren. Neen, ik heb er geen spijt van." Conclusie? "Het was een politiek spelletje dat men heeft willen spelen, en de oppositie doet wat ze denkt te moeten doen."

Hoogteziekte

Kris Peeters moest de beklimming staken nadat hij last kreeg van hoogteziekte. Hij herstelt momenteel in Argentinië. Peeters vermoedt dat hij volgende week terug in het land zal zijn. Hij vindt het jammer dat hij de top van de Aconcagua, de hoogste berg van Zuid-Amerika, niet heeft gehaald.

Lees meer over:

Onze partners