Ook huwelijksperikelen voor dochter Gore

10/06/10 om 16:57 - Bijgewerkt om 16:57

Na de aankondiging van de scheiding van Al Gore blijkt nu ook dochter Karenna huwelijksproblemen te hebben.

Ook huwelijksperikelen voor dochter Gore

© Reuters

De oudste dochter van Al Gore, Karenna Gore, en haar echtgenoot Andrew Schiff zijn volgens vrienden van het koppel in huwelijkstherapie gegaan. Volgens een bron in het Amerikaanse blad 'People' is er nog geen sprake van een scheiding. Karenna (36) trouwde in 1997 met Schiff (44). Ze hebben samen drie kinderen van 10, 8 en 3.

Het nieuws komt er nadat amper een week geleden haar vader zijn eigen scheiding aankondigde na een huwelijk van 40 jaar.

De Gores werden beschouwd als een politiek modelpaar. Ze ontmoetten elkaar op het eindejaarsbal van de middelbare school in 1965. Hun relatie diende tijdens het Monica Lewinsky-schandaal als voorbeeld coor het turbulente huwelijk van Bill en Hilary Clinton.

De 62-jarige Gore was acht jaar lang vicepresident onder Bill Clinton. In 2000 verloor hij in de presidentsverkiezingen nipt van George W. Bush.

Gore trok zich terug uit de politiek en legde zich toe op de problematiek van de klimaatverandering. Hij won in 2007 zowel de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn strijd tegen de opwarming van de aarde als een Oscar voor zijn documentaire "An Inconvenient Truth".

Lees meer over:

Onze partners