Ontslag koning Juan Carlos geëist als erevoorzitter WWF

16/04/12 om 17:48 - Bijgewerkt om 17:48

De koning van Spanje, Juan Carlos, die herstelt van een operatie aan zijn heup, die hij brak op reis in Botswana, ligt zwaar onder vuur.

Ontslag koning Juan Carlos geëist als erevoorzitter WWF

© AFP

Dierenrechtenorganisaties meldden, in navolging van verschillende media, dat de koning naar Botswana was gegaan om op olifanten te jagen. Dit is toegelaten in Botswana voor een bedrag van minstens 7.000 euro.

Schandaal
Een foto van de koning uit 2006, waar hij poseerde met een geweer bij een dode olifant in Botswana, heeft het schandaal nog vergroot. De foto werd zondag gepubliceerd in verschillende Spaanse kranten.

Het forum Actuable meldde dat het meer dan 40.000 handtekeningen verzamelde met een petitie waarin gevraagd wordt om het ontslag van de koning als erevoorzitter van WWF Spanje.

In een tweet schreef WWF dat het de commentaren zal doorgeven aan het Koninklijk Paleis en het zal herinneren aan het engagement om olifanten te beschermen.

Brigitte Bardot

Dierenrechtenactiviste Brigitte Bardot schreef in een brief dat ze
hoopt dat de koning niet snel herstelt, zodat hij geen moordpartijen
meer kan aanrichten in Afrika of ergens anders.

De vereniging "Igualdad Animal" heeft opgeroepen tot een manifestatie voor het ziekenhuis waar de koning werd geopereerd.

Juan Carlos kreeg een heupprothèse. Volgens een persbericht van het Koninklijk Paleis evolueert zijn toestand zeer positief. Het Paleis gaf echter geen commentaar over de motieven van de privé-reis naar Botswana. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners