Obama neemt symbolische duik in Golf van Mexico

16/08/10 om 09:38 - Bijgewerkt om 09:38

De Amerikaanse president Barack Obama is gaan zwemmen in de door olievervuiling geplaagde Golf van Mexico.

Obama neemt symbolische duik in Golf van Mexico

© Epa

Het Witte Huis verspreidde zondag foto's van de president samen met zijn dochter Sasha (9). De zwempartij vond plaats in Panama City Beach.

Andere foto's van Barack Obama, zijn echtgenote Michelle en dochter Sasha werden gemaakt tijdens een partijtje minigolf en een boottrip in St Andrews Bay om dolfijnen te spotten.

De presidentiële familie bracht een kort bezoek aan Florida om de geplaagde toeristische industrie een hart onder de riem te steken. De toeristische sector kreeg deze zomer te maken met heel wat afzeggingen. Volgens een studie betekent de olieramp voor de kuststeden in de vier Golfstaten de komende drie jaar een verlies van bijna 23 miljard dollar.

'Echte' vakantie

"Dankzij de opkuiswerken zijn de stranden langs de Golfkust opnieuw proper, veilig en toegankelijk", zei Obama tegen de aanwezige journalisten. "Dat is een van de redenen waarom Michelle, Sasha en ik hier zijn."

De vakantie van de presidentiële familie duurde welgeteld 27 uur. Binnenkort vertrekt ze op 'echte' vakantie naar Martha's Vineyard, waar ze 10 dagen zal verblijven.

Lees meer over:

Onze partners