Noël Slangen staat bij Open VLD in voor 'structurele hervorming'

05/11/12 om 17:20 - Bijgewerkt om 17:20

Bij Open VLD wordt Noël Slangen verantwoordelijk voor de "structurele hervorming" van de partij

Noël Slangen staat bij Open VLD in voor 'structurele hervorming'

© Belga

Bij Open VLD wordt Noël Slangen verantwoordelijk voor de "structurele hervorming" van de partij. Het partijbestuur heeft daarover een voorstel van voorzitter ad interim Guy Verhofstadt goedgekeurd. Ook Mathias De Clercq, Bart Somers en Bart Tommelein krijgen de taak om de nieuwe voorzitter te helpen met de "opdrachten waar de partij de komende maanden voor staat".

Begin december verkiezen de leden van Open VLD een nieuwe voorzitter als opvolger van Alexander De Croo. Op voorstel van interimvoorzitter Verhofstadt heeft het partijbestuur een aantal "interne partijhervormingen" goedgekeurd.

Het dagelijks bestuur wordt aangevuld met vier mensen die de nieuwe partijvoorzitter zullen bijstaan. Mathias De Clercq zal een reeks ideologische studiedagen en congressen voorbereiden die de partij het komende jaar zal houden. Bart Somers zal de verruiming en verbreding van de partij verder uitbouwen. Bart Tommelein zal "de banden met ondernemend Vlaanderen" sterker aanhalen, laat de partij weten.

Slangen: 'Niet meer dan een vriendendienst'
Slangen moet volgens het persbericht dat de Melsensstraat uitstuurde de "structurele hervorming van de partij" helpen in goede banen leiden. Slangen zelf relativeert die opdracht. Op Twitter zegt Slangen dat het niet meer is dan een "vriendendienst om wat mee te denken in groepje mensen". (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners