Nigel Farage bespot in het Europees parlement (video)

21/05/15 om 16:32 - Bijgewerkt om 16:32

Niemand minder dan Guy Verhofstadt heeft in het Europees parlement de vloer aangeveegd met Nigel Farage. Herman Van Rompuy zal het graag horen.

Het was geen blij weerzin voor Nigel Farage met zijn collega's in het Europees parlement in Straatsburg. Enkele parlementsleden konden het niet laten om openlijk de spot te drijven met de leider van de eurosceptische partij UKIP, die er niet in slaagde om bij de Britse verkiezingen in zijn eigen kiesdistrict een zetel binnen te halen en vervolgens ontslag nam als voorzitter van zijn partij om een dag later de functie opnieuw op te nemen.

De liberale fractieleider Guy Verhofstadt nam het woord. 'Nigel Farage heeft een brief geschreven naar Nigel Farage met de mededeling "Ik neem ontslag". En Nigel Farage antwoordt Nigel Farage: "Ik weiger". Zo werkt het daar.'

Farage liet het allemaal niet aan zijn hart komen en reageerde op zijn eigen flamboyante manier: 'Ik merk hier een lichte nervositeit op en dat zou ook moeten aangezien er een Brits referendum komt over het al of niet in deze Europese Unie blijven.'

Het Orakel van Knack.be heeft een geheugen...

Het Orakel van Knack.be heeft een geheugen... © Het Orakel van Knack.be

Wellicht zal er bij Herman Van Rompuy een monkellachje op het gezicht zijn veschenen. De voormalige voorzitter van de Europese Raad werd enkele jaren geleden in hetzelfde Europese parlement door Nigel Farage nog uitgemaakt voor 'natte dweil'.

Iets wat het Orakel van Knack.be zich onlangs ook herinnerde. Van Rompuy deelde met plezier deze sneer van het Orakel op zijn persoonlijke Facebookpagina. Wraak smaakt zoet. (TE)

Onze partners