Nederlandse acteur Antonie Kamerling overleden

07/10/10 om 11:11 - Bijgewerkt om 11:11

De Nederlandse acteur Antonie Kamerling is dood gevonden in zijn huis. Hij heeft zelfmoord gepleegd, zegt zijn zwager Albert Verlinde. Kamerling is 44 jaar oud geworden.

De Nederlandse acteur en zanger Antonie Kamerling is afgelopen woensdag op 44-jarige leeftijd overleden. Kamerling maakte zelf een einde aan zijn leven.

De acteur is getrouwd met actrice Isa Hoes. Samen hebben ze twee kinderen: zoon Merlijn en dochter Vlinder.

Kamerling studeerde rechten in Amsterdam toen hij in 1990 zijn professionele carrière begon met de rol van Peter Kelder in de soap 'Goede Tijden Slechte Tijden'. Het was direct al een van de populairste karakters.

Hij maakte zijn filmdebuut als Valentijn Boecke in 'De kleine blonde dood' naar een boek van Boudewijn Büch. De film won een Gouden Kalf voor beste film, maar de genomineerde Kamerling greep naast de prijs voor beste acteur.

De film opende voor Kamerling wel deuren naar het witte doek en het theater en hij verliet GTST. Zijn eerste internationale film was 'Suite 16' van Dominique Deruddere. In 1997 speelde hij in de film
'All Stars' (Vlaamse remake: 'Team Spirit') waar hij het karakter Hero vertolkte. Onder deze naam nam hij het nummer Toen ik je zag op, wat een nummer 1-hit werd. Ook speelde hij mee in een aantal afleveringen van de tv-serie 'All Stars'.

Andere series waarin de blonde acteur te zien was, zijn 'Windkracht 10', 'Onderweg naar morgen' (ONM) en 'Voetbalvrouwen'.

Hollywood

Daarnaast probeerde Kamerling een aantal jaren geleden voet aan de grond te krijgen in Hollywood. Met veel bravoure kondigde hij in De Telegraaf zijn vertrek naar Amerika aan. Maar zijn carrière daar beperkte zich uiteindelijk tot een klein rolletje in het vierde deel van de Exorcist-reeks. Ook sprak de acteur de hoop uit ooit De kleine blonde dood in het Engels te maken.

Ondanks zijn filmambities was Kamerling de afgelopen jaren vooral in musicals te zien. Hij speelde onder meer moordenaar Luigi Lucheni in Elisabeth, in het Circustheater. En hij werd veel geprezen voor zijn hoofdrollen in de musical 'Turks Fruit', naar het boek van Jan Wolkers, en 'Sunset Boulevard', waarin hij naast Simone Kleinsma te zien was.

Kamerlings agenda voor 2011 was al weer gevuld. Zo zou hij na veertien jaar weer de rol van Hero uit All Stars gaan spelen in de vervolgfilm 'Old Stars'. Ook stonden er weer een musical en een dramaserie op het programma.

Vorig jaar stortte de bezige acteur in. Hij werkte zoveel dat hij het fysiek niet meer aankon. Hij kwam naar eigen zeggen in een dip terecht. Op 6 oktober pleegde hij zelfmoord.

Elsevier/Belga

Lees meer over:

Onze partners