Mollen in Mijn Restaurant

30/03/10 om 17:14 - Bijgewerkt om 17:14

Jeroen en Isaura, deelnemers van Mijn Restaurant, dienen klacht in tegen Clint.be bij de Raad voor de Journalistiek.

Mollen in Mijn Restaurant

© vtm

Jeroen en Isaura, deelnemers van Mijn Restaurant, zullen klacht indienen tegenClint.be bij de Raad voor de Journalistiek.

Aanleiding is de "undercover"-deelname van drie journalisten van de website aan het populaire vtm-programma.

De journalisten maakten deel uit van het zaalpersoneel van Jeroen en Isaura. "De drie webredacteurs hebben duidelijk een aantal juridische regels en de journalistieke deontologie overtreden", meldt vtm dinsdag in een persbericht.

Volgens vtm werd het koppel drie dagen voor de opening geconfronteerd met 'mollen' in hun restaurant. "Drie redacteurs van een website hebben zich met valse CV's bedrieglijk uitgegeven voor ervaren horecapersoneel en hebben een tijdje meegewerkt tijdens de voorbereidingen in het restaurant in Mechelen. Net voor de officiële opening van het restaurant moeten Jeroen en Isaura het dus plots met drie personeelsleden minder doen. Een serieuze streep door de rekening voor het jonge koppel", aldus de commerciële zender.

Grap
vtm betreurt dat mensen met oneerlijke bedoelingen de boel proberen te saboteren. "Zoals ze zelf aangeven was 'het infiltreren van de opnames van Mijn Restaurant een grap om zoveel mogelijk volk naar de website te lokken'. Een 'grap' met ernstige gevolgen want hun acties zijn allerminst onschuldig", klinkt het. "We vertrouwden ons personeel voor 100 procent en dan gebeurt er dit. We blijven echter gaan voor onze grote droom", zegt Jeroen nog.

Onze partners